pühapäev, 12. veebruar 2012

Oliivipesto-mozzarella pirukad

Retsepti leidsin Nami-Namist niimoodi, et nägin pirukate pilti ja see pilt oli lihtsalt nii ilus, et kohe tuli tahtmine ise ka järgi proovida. Tegelikult olen sarnaseid suupiste-pirukaid varemgi teinud aga ciabatta ja tavalise pestoga. Mõnus veini kõrvale ampsata:)



Kogus: 16 tk

Vaja läheb:
500 g pärmilehttainast
oliivipestot
125 g mozzarellat
kirsstomateid
tüümiani
musti oliive

määrimiseks muna

Rulli lehttainas õhemaks ja tee näiteks tassi abil kettad. Tõsta kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja määri servad lahtiklopitud munaga. Määri iga ketta keskele umbes teelusikajagu oliivipestot, pane peale poolitatud kirsstomatid. Vabalt võib kasutada ka tavalisi tomateid, minul ei olnud peale kirsstomatite midagi poest võtta. Seejärel raputa natuke tüümiani ja pista plaaditäis ahju. Küpseta 200 kraadi juures 5 minutit. Võta pirukad välja ja pane peale mozzarellaviilud ning küpseta veel 2-3 minutit.
Laota pirukad vaagnale, pane iga piruka peale hakitud musti oliive.

Naudi!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...