pühapäev, 26. veebruar 2012

Spinati-kitsejuustupirukad

Esimest korda sõin spinatipirukat Kõrvemaa suusakeskuses. Kusjuures ega ma ise poleks taibanudki seda osta aga kuna pidi nii hea olema, siis mõtlesin, et no olgu, proovin ka ära. Kohe sai teine ka juurde ostetud, sest tõesti oli hea. Pole ime, miks mulle nii väga meeldib Kõrvemaal suusatamas käia lisaks suusatamisele muidugi.
Sealt jäigi mulle spinatipirukamõte kummitama, et peaks proovima ise ka teha. Esimene kord ei jäänud meelde, mida pirukas lisaks spinatile kasutatud oli. Nii proovisingi esimest korda teha spinati ja ricottaga aga see polnud päris see. Järgmine kord minnes vaatasin kohe järele, et mis see teine oluline komponent seal siis on:)



Koostisained:
250g pärmi-lehttainast
8-10 külmutatud spinatipallikest
u 50 g maitsestamata toorjuustu
2-3 viilu kitsejuustu
soola, pipart, õli

määrimiseks:
muna

peale raputamiseks:
seesamiseemneid
natuke tavalist riivjuustu

Rulli lehttainas õhemaks. Lõika tainas neljaks võrdseks osaks. Kuumuta pannil väheses õlis spinat, maitsesta soola ja pipraga. Võta pann tulelt ja sega spinat toorjuustuga.  Laota spinatisegu taina poolele osale, segu peale aseta kitsejuustuviilud ja keera teine pool peale, suru ääred kokku. Määri pealt lahtiklopitud munaga, tee tainasse terava noaga mõned sisselõiked. Raputa soovikorral peale veel natuke riivjuustu ja seesamiseemneid.
Küpseta 200 kraadi juures 10 minutit.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...