teisipäev, 5. juuni 2012

Rabarberi-Brita

Käes on üks suuremat sorti rabarberikookide küpsetamise aeg. Taas oli tahtmine midagi uut teha ja netiavarrustes ringi kolades jäi silma rabarberi-Brita. Selle koogi kohta lihtsalt ei ole sõnu, niiii vapustavalt hea, et mine lihtsalt hulluks:) Olen seda kooki jõudnud vahepeal kolm korda küpsetada, panen retsepti lõpuks siia ka üles. Kook on tohutult kiidusõnu saanud, töökaaslased nõudsid lausa, et hakkaksin neile iga päev seda kooki küpsetama.
Kook koosneb kahest üksteise peale pandavast tainakihist + kohupiima-vahukooresegu rabarberimoosiga.





Vaja läheb:

Alumine tainakiht:
3 munakollast
1,5 dl suhkrut
100 ml piima
150 g võid
250 ml jahu
1 tl vanillisuhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
mandlilaaste

Pealmine kiht:
3 munavalget
0,5 tl soola
1,5 dl suhkrut

Rabarberimoos:
3-5 rabarberivart (olenevalt jämedusest)
1,5 dl suhkrut
1 spl tärklist
2 spl vett

Kreem:
2 dl vahukoort
2 dl kohupiimapastat

Eralda munakollased valgetest. Alumise kihi jaoks vahusta munakollased suhkruga. Lisa piim ja sulatatud või, sega. Seejärel lisa küpsetuspulbri ja vanillisuhkruga segatud jahu ning sega kõik ühtlaseks massiks. Vala tainas küpsetuspaberiga laotatud küpsetusplaadile.
Pealmise kihi jaoks vahusta munavalged soolaga kerge vahu tekkimiseni. Lisa suhkur ja vahusta seni kuni vaht on tihedam. Vala beseekiht teise tainakihi peale. Kuna hiljem tuleb plaaditäis poolitada, et saada kaks kihti, siis raputada ühele poole mandlilaaste (see jääb pealmiseks kihiks). Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit.
Rabarberimoosi jaoks koori ja tükelda rabarberid ja pane koos suhkruga potti. Sega pidevalt ja keeda seni kuni on juba ühtlane vedelamat sorti mass. Lõpuks sega tärklis veega ja sega rabarberimoosi hulka. Lase moosil natuke jahtuda.
Kreemi jaoks vahusta vahukoor. Sega vahukoor kohupiimakreemiga. Lõpuks sega kreemi hulka rabarberimoos.
Kui tainakihid on veidike jahtunud ja poolitatud, siis määri alumisele kihile kreem. Kuna ma kõike moosi kreemisegu sisse ei seganud, siis laotasin osa moosi lihtsalt kreemikihile lisaks veel peale. Lõpetuseks tõsta peale teine tainapool. Lase koogil enne serveerimist mõnda aega imenduda.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...