esmaspäev, 25. juuni 2012

Rabarberikook

Mõnus ja lihtne rabarberikoogiretsept. Koogi ise tegin juba paar nädalat tagasi, nüüd sain mahti retsepti siia ka lisada. Tegemist on hästi mahlase koogiga, kuna rabarbareid sai täidisesse päris uhkelt pandud.





Põhi:
75 g võid
1,5 dl jahu
1,5 dl täisteranisujahu
0,75 dl suhkrut

500-600 g rabarbereid
1 dl suhkrut
1 tl kaneeli

Kate:
2 muna
1 dl suhkrut
250 g hapukoort
4 cl Vana Tallinna koorelikööri
2 spl tärklist

Pane toasoe või, jahud ja suhkur köögikombaini ning mikserda ained ühtlaseks massiks. Suru taigen küpsetuspaberiga kaetud ümmargusse vormi ja aseta taigen umbes veerand tunniks külmikusse tahenema.

Tükelda rabarberid, sefa suhkru ja kaneeliga. Kata koogipõhi ühtlaselt rabarberitega ning küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

Katte jaoks vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor, kooreliköör ja lõpuks tärklis. Vala saadud mass eelküpsetatud põhjale ning küpseta veel 180 kraadi juures 20 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...