Ühele
Vaja läheb:
rukolat või salatisegu
veerand pikka kurki
pool punast sibulat
pool punast peeti (keedetuna)
pool pirni
100 g kitsejuustu (koorikuga)
seedermänniseemneid
mett
õli
1 tl suhkurt
Salatikaste:
2 spl oliiviõli
1 spl sidrunimahla
1 tl mett
pipart
soola
Pese ja kuivata salat. Kastme jaoks sega õli, sidrunimahl, mesi (maitse ja timmi koostisaineid vastavalt oma maitsele), maitsesta soola ja pipraga. Viiluta kurk ideaalvariandis kartulikoorijaga, siis tulevad mõnusad õhukesed liistakud, koorija puudumisel proovi noaga õhukesi viile teha. Viiluta ka sibul õhukeselt. Pane salat, kurk ja sibul kaussi, vala peale kaste ja sega. Jäta natukeses seisma.
Lõika peedist õhukesed viilud ja aseta ahjuplaadile, soovi korral võid natukese õliga üle piserdada. Rösti ahjus 200 kraadi juures umbes 5 minutit või seni kuni tundub endale sobiv.
Kuumuta pannil õli ja lisa teelusikatäis suhkurt, sega. Aseta pannile õhukesed pirniviilud ja küpseta mõned minutid.
Määri kitsejuustu peale mett ja raputa mõned seedermänniseemned ja grilli 220 kraadi juures 8-10 minutit.
Aseta pirni-ja peediviilud salatipõhjale. Kõige peale tõsta grillitud kitsejuust ja raputa salatile veel mõned seedermänniseemned.
Naudi kohe!
Mul on huvi, kus saada sellist kitsejuustu osta mis oleks selline suur,(nagu sul siin pildil) poes müüakse aind mingeid väikseid junne ja ei saa normaalset salatit teha :(
VastaKustuta