neljapäev, 5. oktoober 2017

Bataadi-kanapada

Ma ei tea mis värk mul selle bataadiga on, aga bataati sööks ka koguaeg. Eriti meeldib mulle bataat erinevates paja- või ahjuroogades. Siin üks lihtne jahedatesse sügisõhtutesse sobiv mõnusalt maitsekas pajaroog, kus on lisaks bataadile ka porgand ja paprika.


Koostisosad:
u 500 g kana kintsuliha
1 bataat
2 suuremat porgandit
pool punast paprikat
400 ml kookospiima
u 150-200 ml vett
3 küüslauguküünt
jupike ingverit
1 tšillikaun
soola, pipart
värsket koriandrit peale raputamiseks
praadimiseks õli

Tükelda kana kintsuliha parajateks tükkideks. Pruunista kiirelt õlis, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta kõrvale.
Tükelda bataat, porgandid, paprika. Kõigepealt pane pannile porgand, kuumuta u minut-kaks. Lisa tükeldatud bataat ja vett niipalju, et juurikad oleks poolenisti veega kaetud. Lase kaane all podiseda kuni porgand ja bataat on poolpehmed ning vesi juba ära aurustunud. Lisa mõned lusikatäied kookospiima ning seejärel hakitud küüslauk, ingver ja tšilli. Sega ja kuumuta minut-paar ning seejärel lisa ülejäänud kookospiim ja paprika. Kui köögiviljad on juba pehmed, lisa eelnevalt praetud kanatükid, lase veel veidi podiseda. Soovi korral maitsesta veel soola ja pipraga. Lõpus lisa peale hakitud koriandrit.
Head isu!


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...