teisipäev, 31. oktoober 2017

Toorjuustu-hapukoorekattega porgandikook

Toorjuustu-hapukoore kate ei ole väga magus, seega sobib väga hästi magusale koogile katteks. Kes aga armastab siiski magusamat katet, võib rohkem suhkurt lisada.


Vaja läheb:
125 g võid
2 muna
1 3/4 dl muscovado suhkurt
1 dl piima
3 dl nisujahu
1 dl mandlijahu
2 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl kaneeli
1 tl riivitud muskaatpähklit
u 40 g kreeka pähkleid hakituna
u 30 g rosinaid
4 dl riivitud porgandit

katteks:
200 g toasooja maitsestamata toorjuustu
1 dl hapukoort
3 spl (värskelt pressitud) apelsinimahla
5 tl vanillisuhkurt

peale raputamiseks hakitud kreeka pähkleid

Sulata või. Vahusta (või vispelda) munad suhkruga, lisa või ja piim ning sega korra läbi. Sega omavahel kõik kuivained, pähklid ja rosinad, lisa munasegu hulka. Sega ühtlaseks. Viimasena lisa riivitud porgandid. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud küpsetusvormi (22 cm), silu tainas ühtlasemaks, sest tainas on üpriski paks. Küpseta 200 kraadi juures 30 minutit.

Katte jaoks sega kõik katteained omavahel. Kui armastad magusamat, lisa rohkem suhkurt või kasuta hoopis tuhksuhkurt. Lase koogil vähemalt pool tundi ennem jahtuda kui katte peale määrid. Kui kook on maha jahtunud, võid panna koogi külmkappi, et kate taheneks. Aga maitseb väga hästi juba ka poolsoojalt kui ei jaksa oodata! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...