neljapäev, 20. oktoober 2011

Kõrvitsakook

Lihtsalt uskumatu kui häid asju saab kõrvitsast! Supermõnus mahlane ja vürtsikas kook, mis sobib ideaalselt pimedatesse sügisõhtutesse. Originaalretsept on pärit siit.



Vaja läheb:
3 dl jahu
2,5 dl suhkrut
3 tl kaneeli
1 tl jahvatatud ingverit
2 tl söögisoodat
0,5 tl soola
rosinaid
3 muna
150 g võid
riivitud apelsinikoort (umbes poole apelsini oma)
2 spl värskelt pigistatud apelsinimahla
4 dl värskelt riivitud kõrvitsat

Glasuur:
4-5 spl apelsinimahla
5-6 spl tuhksuhkrut
50 g maitsestamata toorjuustu

Sega ühes kausis kõik kuivained - jahu, suhkrud, kaneel, ingver, sooda, sool ja rosinad. Teises kausis vahusta korralikult munad, lisa sulatatud ja veidike maha jahtunud või ning sega. Lisa muna-võisegule riivitud apelsinikoor ja -mahl. Sega munasegu hulka jahusegu ja riivitud kõrvits, sega ühtlaseks massiks.

Kata küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja vala taigen vormi. Mina kasutasin väikest kandilist vormi mõõtudega 20x30 cm. Küpseta 180 kraadi juures 45 minutit või seni kui kook on küps, testides küpsust puutikuga.

Glasuuri valmistamiseks sega tuhksuhkur apelsinimahlaga ning seejärel toorjuustuga. Tegelikult võib toorjuustu ka rohkem panna aga mul ei olnud hetkel lihtsalt rohkem. Koostisaineid panna täpselt nii palju, et ei jääks väga vedel glasuur. Kui glasuur on valmis, siis määrida ühtlaselt koogile ja asetada kook külma. Glasuuri tegemine ei ole muideks kohustuslik, võib ka täiesti ära jätta.


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...