kolmapäev, 5. oktoober 2011

Hatšapuri

Minu hatšapuri ehk Gruusia juustupiruka vaimustus sai alguse sellest kui ühel päeval Kaubamaja toiduosakonnas nende degusteerimine toimus. Võimalus oli kohe ka kaasa osta, mida ma ka tegin. Aga kahjuks see kaasaostetud variant ei olnud pooltki nii hea. Ja siis tekkis meil töökaaslastega mõte, et teeme igaüks ise ja toome teistele mekkida. Teised kõik on oma hatšapurid ära teinud, minu oma lükkus ajapuudusel muudkui edasi. Kõik koostisained olid olemas, puudus ainult aeg... kuni tänaseni. Mõtlesin, et teen siis proovi-hatšapuri. Päev läbi kodus passides võikski ainult küpsetada:) Ja kusjuures väga hea tuli välja! Retsepti sain siit. Juustu peab ikka mõnusalt olema!



Tainas:
200 g lahjat hapukoort
150 g võid
1 muna
6 dl jahu
0,5 tl söögisoodat
natuke soola

Täidis:
200 g brõnzat
100 g tavalist riivjuustu
2 spl hapukoort
1 muna
1 küüslauguküüs
natuke soola

Määrimiseks:
muna

Sega hapukoor sulatatud ja jahtunud võiga. Klopi juurde muna, sega juurde sooda ja soolaga segatud jahu. Sõtku tainas ühtlaseks - tuleb pehme ja natuke kleepuv tainas.
Riivi brõnza jämedalt. Haki või purusta küüslauk ning sega hapukoore ja natukese soolaga ning lisa juustule. Lisa ka tavaline riivjuust ja lahtiklopitud muna.
Jaga tainas kaheks võrdseks osaks, vormi nendest kaks ümmargust võrdse suurusega ketast. Kata küpsetusplaat küpsetuspaberiga ja aseta üks ketastest plaadile. Kata juustuseguga ja aseta peale teine ketas. Suru servad kokku, määri pealt munaga ja torka kahvliga tainasse mõned augud. Küpseta 200 kraadi juures 12 minutit või kuni on kuldpruun.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...