esmaspäev, 11. aprill 2011

Šokolaadi-toorjuustukook



Põhi:
50 g mandleid
2 dl jahu
1 dl suhkrut
50 g võid
1 muna

Kate:
200 g maitsestamata toorjuustu
3 muna
1,5 dl suhkrut
2 dl vahukoort
2 tl kakaopulbrit
3 spl rummi
50 g sulatatud šokolaadi
kaunistamiseks šokolaadi

Jahvata või purusta mandlid (mina purustasin vanaaegses kohvioaveskis). Vahusta muna suhkruga, lisa sulatatud või, jahu ja purustatud mandlid. Vooderda koogivorm küpsetuspaberiga ja suru taigen ilusti vormi põhja ühtlaselt laiali.
Katte valmistamiseks vahusta munad suhkruga, lisa toorjuust, vahukoor (vahustamata), kakao, šokolaad ja rumm ning sega ühtlaseks. Kusjuures kate tuli väga vedel, ei tasu ära ehmatada.
Kalla täidis põhjale ja küpseta 175-kraadi juures 45-50 minutit. Hoia üleöö jahedas, serveerimisel riivi peale šokolaadi.

Maitses pigem nagu rummikook:)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...