kolmapäev, 20. aprill 2011

Apelsini-kohupiimarull

Terevisioonist nähtud retsept, kuna tundus päris ahvatlev siis vajas järgi proovimist. Ütleks, et päris mehine rull! Jätkub ka naabritele:) Kui nii paksu biskviitpõhja ei taha siis võib julgelt taigna koguseid vähendada. Ma ise panin kohupiima rohkem kuna ei tahtnud ühte pakki poolikuks jätta ja täidist võib ju alati rohkem olla.




Tainas:
5 muna
1,8 dl suhkrut
1,8 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
500 g kohupiima
50 ml piima
100 ml vahukoort
100 g suhkrut
2 tl vaniljesuhkrut
1 apelsini filee

Vahusta munad suhkruga, lisa küpsetuspulbriga segatud jahu. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta  olenevalt ahjust 180-200 kraadi juures 15 minutit. Võta biskviitpõhi ahjust välja, kummuta teisele suhkruga kaetud küpsetuspaberile jahtuma.
Vahusta vahukoor suhkruga. Sega kohupiim suhkru, piima ja vaniljesuhkruga. Puhasta apelsin. Kata biskviitpõhi ühtlaselt kohupiima, vahukoore ja apelsinidega ja keera rulli. Hoia mõned tunnid külmas, veel parem on hoida üleöö. Enne serveerimist raputa peale tuhksuhkrut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Banaanileib

Banaanileib on üks geniaalne leiutis :) Enamasti on kõik vajaminevad koostisosad kodus olemas, ei pea midagi ekstra poodi ostma minema. Bana...